Onderhoud van padelbanen in Nederland: Een Overzicht van begin 2024

Het onderhouden van padelbanen is essentieel om de speelkwaliteit en veiligheid te waarborgen. In de eerste drie maanden van 2024 is er in Nederland flink geïnvesteerd in het onderhoud van zowel indoor als outdoor padelbanen. In deze blog duiken we in de cijfers en laten we zien waar de onderhoudswerkzaamheden hebben plaatsgevonden.

Indoor padelbanen: 47 padelbanen over 8 locaties
Tussen 1 januari en 31 maart 2024 zijn er maar liefst 47 indoor padelbanen onderhouden verspreid over 8 verschillende locaties. Dit toont aan dat er veel aandacht en zorg wordt besteed aan het behouden van de kwaliteit van de binnenbanen, waarbij spelers kunnen rekenen op optimale speelomstandigheden.

De locaties waar onderhoud heeft plaatsgevonden, variëren van grote sportcomplexen tot kleinere padelclubs. Het onderhoud omvatte onder andere het reinigen van de banen en het vervangen van beschadigde materialen. Dankzij deze inspanningen kunnen padelspelers in Nederland blijven genieten van hoogwaardige indoor speelfaciliteiten.

Outdoor padelbanen: 31 padelbanen over 10 locaties
Naast de indoor banen zijn er ook 31 outdoor padelbanen onderhouden op 10 verschillende locaties. Het onderhoud van outdoor banen brengt vaak extra uitdagingen met zich mee vanwege de invloed van weersomstandigheden zoals regen. Desondanks is er hard gewerkt om de outdoor banen in optimale conditie te houden voor spelers.

De onderhoudswerkzaamheden aan de outdoor banen omvatten onder meer het opnieuw infillen van het kunstgras en het controleren en bijstellen van de netten en omheiningen. Deze zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat padelspelers ook buiten kunnen genieten van goede en veilige speelomstandigheden.

Conclusie
Het onderhoud van padelbanen is een continu proces dat bijdraagt aan de groei en populariteit van de sport in Nederland. De recente onderhoudswerkzaamheden tussen 1 januari 2024 en 31 maart 2024 laten zien dat er veel aandacht is voor het behouden van kwalitatief hoogwaardige speelfaciliteiten, zowel indoor als outdoor.

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.