Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Padel enkelspel tijdens de coronacrisis

Heb jij al eens gehoord van enkelspel? Dit is namelijk de perfecte oplossing om alsnog padel te kunnen spelen tijdens de coronacrisis. Padel wordt voornamelijk gespeeld als dubbelspel, maar dat betekent niet dat enkelspel onmogelijk is. Maar wat is enkelspel precies? En wat zijn de verschillen ten opzichte van dubbelspel? Wij leggen het uit!

Wat is enkelspel precies?

Padel wordt over het algemeen twee tegen twee gespeeld. Door de tijd waarin wij leven is dit momenteel helaas niet mogelijk. Zijn er dan nog andere opties om padel te kunnen spelen? Die zijn er zeker! Enkelspel is de perfecte oplossing. Enkelspel komt een stuk minder vaak voor dan dubbelspel, maar het houdt eigenlijk in dat je één tegen één speelt. Een goede en leuke oplossing tijdens de coronacrisis!

De verschillen tussen enkel en dubbel spel

Er zijn een aantal grote verschillen als je kijkt naar enkel- en dubbelspel. Allereerst is enkelspel een stuk intensiever omdat je vrijwel de hele tijd in actie bent. Je moet elke bal kunnen pakken omdat je nu niet met zijn tweeën op het veld staat. Ook zijn de afmetingen net iets anders. Normale padelbanen hebben een afmeting van 20 bij 10 meter en een single padelbaan heeft een afmeting van 20 bij 6 meter. Dit is natuurlijk niet zonder reden ontstaan. Je hebt bij een enkelspel namelijk niet een vaste positie zoals bij dubbelspel. Dit betekent dat je zowel links als rechts zal moeten spelen. Wel word je een zeer veelzijdige speler zodra je beide kanten onder controle hebt.

Spelregels van enkelspel

Maar zijn er dan ook verschillen als het gaat om de spelregels? Eigenlijk niet. Natuurlijk speel jij alleen en niet met een medespeler, maar dat betekent niet dat er minder spelregels zijn. De opslag is nog steeds onderhands nadat men de bal één keer heeft laten stuiteren achter de servicelijn. Daarbij vindt de opslag allereerst aan de rechterkant plaats, maar mag er vervolgens zowel links als rechts geserveerd worden. Voor puntverlies zijn er ook een aantal richtlijnen. Je hebt bijvoorbeeld puntverlies als de bal twee keer stuitert aan jouw kant, als de bal jou raakt en als de bal de omheiningsdraad of de grond aan de overzijde raakt. Tijdens het spel mag de bal slecht één keer stuiteren op de grond, maar de bal mag geen glas of omheining raken voordat deze de grond raakt.

Zoeken

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.