FAQ

Heb je een vraag? Wellicht vind je het antwoord hieronder.

FAQ

Hoeveel ruimte je nodig hebt, is afhankelijk van of er een padelbaan moet komen die voor competitie wordt gebruikt. Wanneer de baan hiervoor goedgekeurd dient te worden, moet er rekening gehouden worden met minimaal 21 x 14 meter aan ruimte. Dit komt door de uitloopzones die volgens de normen moeten worden aangebracht. Wanneer dit niet nodig is kan je uitgaan van minimaal 21 x 11 meter. Uiteraard, hoe meer ruimte hoe beter!

De hoogte van de hal moet goed zijn. Voor de recreatieve spelers wordt minimaal 7 meter aangehouden en voor de wedstrijdspelers minimaal 8 meter. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer voldoende vlak is en deze ook hard genoeg is voor de balstuit. We moeten met 10 cm kunnen bevestigen in de vloer.

De kosten van een indoor padelbaan liggen tussen de €30.000 en €60.000. Houd er rekening mee dat dit per indoor padelbaan verschillend is, omdat de kosten geheel afhankelijk zijn van diverse factoren.

De kosten van het bouwen van een padelbaan in de buitenlucht liggen tussen de €60.000 en €80.000. Dit is geheel afhankelijk van het type padelbaan, fundering, kunstgras, kooi, glas en verlichting. Uiteindelijk is het maatwerk  per locatie. Voor een goede offerte kun je contact met ons opnemen per mail of telefoon.

We hebben pilarenkooien en panoramakooien in ons assortiment van AFP Courts, zowel Redsport als adidas. Daarnaast hebben we ook nog de mogelijkheid tot een aluminium padelbaan wanneer dit gewenst is.

Door de combinatie van clubspelers en externe spelers, zullen de inkomsten van een padelbaan variëren tussen de €25.000 en €40.000 per jaar.

In principe kan op vrijwel ieder terrein een padelbaan worden gerealiseerd. Denk hierbij aan een tennisbaan, grasveld, parkeerplaats etc. Per locatie zullen er ander soort grondwerkzaamheden zijn.

De installatie van een padelbaan wordt beschouwd als een goede investering. Je zorgt er niet alleen voor dat sporters ook voor padel op jouw accommodatie terecht kunnen, je profiteert ook nog eens van de inkomsten, die kunnen variëren tussen de €25.000 en €40.000 per jaar.

Onze padelbanen staan op de Sportvloerenlijst van NOC*NSF. Dit betekent dat op onze padelbanen competitie en toernooien mogen plaatsvinden en dat alles voldoet aan de gestelde eisen in Nederland.

Onze padelbanen komen bij AFP Courts uit Barcelona vandaan. Hier worden padelbanen gemaakt voor meer dan 20 landen. Gezamenlijk met een Nederlandse constructeur is de “Spaanse” padelbaan aangepast naar de Nederlandse normen, waardoor deze bestand zijn tegen ons klimaat en de wind. Ons product staat op sommige locaties al 5 jaar en heeft zich al bewezen.

Dit is geheel afhankelijk van de opdracht en onze planning op dat moment. Sinds de start van 2021 is padel enorm populair geworden. Hierdoor spreken we pas bij opdracht een officiële planning af.

Een padelbaan is 10 meter breed, 20 meter lang en 6 meter hoog.

Wij gebruiken als fundering meestal een ringfundering van 40 x 40 cm of een betonplatenfundering. In sommige gevallen worden ook poeren toegepast. De sportvloer is van Supersub.

Om ervoor te zorgen dat spelers het maximale uit het spel kunnen halen, kun je het beste binnen vijf tot acht jaar de kunstgraspadelbaan van nieuw zand voorzien. Daarnaast is het belangrijk om de padelbaan eens per jaar of ieder half jaar te laten onderhouden door een gespecialiseerd bedrijf.

Dankzij de laagdrempeligheid van deze unieke sport, kan iedereen padellen. Dat is dan ook één van de redenen waarom de populariteit van padel in de afgelopen jaren zo gestegen is.

Er passen twee padelbanen op één tennisbaan.

De ondergrond van een padelbaan bestaat in de meeste gevallen uit kunstgras, maar je kunt ook kiezen voor beton of gravel.

Een kwalitatieve padelbaan moet 10 meter breed, 20 meter lang en 6 meter hoog zijn, zodat deze geschikt is voor padel dubbelspel.