Overkappingen

365 dagen per jaar padellen

Multi Spankap

Het doek klappert niet vanwege de zeeg in het doek.

Staalbouw

Deze stevige constructie overdekt jouw padelbanen.

Stretchkap

Het doek kan ook gedemonteerd worden van de constructie.

Overkappingen

In Nederland regent het ongeveer 8 procent van de tijd. Onze padeloverkappingen beschermen spelers tegen slecht weer, zodat windvlagen of lichtflitsen het spel niet onderbreken. Bovendien creërt een padeloverkapping een aangename omgeving en helpt het om overmatig lawaai van buiten te vermijden. 

Elke club en vereniging heeft zijn eigen uitstraling en eigen wensen. Daarom heeft Allesvoorpadel drie overkappingen in het assortiment om aan ieders behoeften te voldoen:

Staalbouw Padel

Multi Spankap Padel

Stretchkap Padel

Overkappingen

Padelbaanoverkappingen bieden vele voordelen. Zo blijven de padelbanen altijd droog en kan er 365 dagen per jaar gespeeld worden op de padelbanen dankzij padelbaanoverkappingen. Hierdoor zullen de baanopbrengsten stijgen, dat kan worden nagegaan via ons exploitatie overzicht. Daarnaast kan een overkapping een bijdrage leveren aan het reduceren van het geluidsoverlast. De Staalbouw padeloverkapping kan zelfs 100 procent zelfvoorzienend en circulair gemaakt worden. Door de overkapping blijft het kunstgras, de constructie en alle materialen bedekt. Naast het in goede staat houden van jouw faciliteiten, bespaar je ook op het onderhoud en de conditie van jouw sportclub wanneer u investeert in padelbaanoverkappingen. 

Externe factoren

Er zijn enkele externe factoren waar een sportclub rekening mee moet houden wanneer zij een overkapping willen realiseren voor padelbanen. Een omgevingsvergunning voor padelbaanoverkappingen is een vereiste. Daaronder vallen verschillende factoren. Zie hieronder de vijf externe factoren die een sportclub moet hebben uitgevoerd vóór de bouw van een overkapping:

Een overkapping bevat zware constructies. Met het uitvoeren van sonderingen wordt gemeten hoeveel gewicht de ondergrond kan verdragen. Dit wordt gemeten door met een zogenoemde sondeerconus met een constante snelheid in de grond te drukken. Sonderingen moeten uitgevoerd zijn voordat Allesvoorpadel een overkapping bouwt. 

Het welstandsbeleid oefent invloed uit op de architectuur, de gebruikte materialen, de kleuren van het bouwwerk en dergelijke. Met het gemeentelijke welstandsbeleid wordt zowel het uiterlijk van nieuwe bouwwerken beïnvloed, als de verbouwingen van bestaande bouwwerken. Voordat Allesvoorpadel de overkapping kan bouwen, moeten er omgevingsvergunningen zijn aangevraagd die akkoord bevonden zijn door de welstandscommissie. 

Als Allesvoorpadel een fundering gaat aanleggen voor de overkapping is er een ontwerp nodig dat voldoet aan de regelgeving. Hierin staat welke fundering geplaatst moet worden. Ook bevat het de juiste constructieberekening voor de verzekering van de sportclub. Allesvoorpadel maakt de constructieberekeningen zelf met de constructeur. Dit doen we op basis van de sonderingsgegevens.  

Een quickscan flora en fauna is een ecologisch onderzoek in een bepaalde omgeving. Het doel van de quickscan flora en fauna is om alle planten en dieren die in een gebied leven in kaart te brengen. Dit is nodig, omdat in het betreffende gebied een project van start kan gaan of een omgevingsvergunning nodig is. Allesvoorpadel kan pas een overkapping bouwen wanneer de quickscan is uitgevoerd. 

Om zeker te zijn dat een padelbaan voldoet aan wettelijke geluidseisen en om ervoor te zorgen dat de padelbaan geen overlast veroorzaakt bij de omwonenden, moet er bij de realisatie van de meeste padelbanen een akoestisch onderzoek worden uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar de geluidsbelasting van padelbanen op de directe omgeving. Allesvoorpadel kan pas een overkapping plaatsen wanneer er een akoestisch onderzoek heeft plaatsgevonden. 

Onderhoud

Allesvoorpadel is gespecialiseerd in het onderhoud van de overkappingen en padelbanen. Tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt wordt het doek van de Stretchkap en de Multi Spankap goed schoongemaakt met speciale schoonmaakmiddelen en krijgt de constructie een nauwkeurige inspectie. Onderhoud is uitermate belangrijk voor de levensduur van een overkapping en voor de padelbanen daaronder. Benieuwd naar de mogelijkheden voor onderhoud van padelbaanoverkappingen? Neem dan contact op!

Informeer naar de mogelijkheden.

Overkapping laten aanleggen?

Wil je een overkapping laten aanleggen zodat je 365 dagen per jaar kunt padellen? Of wil je meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Jouw vragen beantwoord

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.