Verlichting

Duurzame verlichting met een lange levensduur

Energiezuinig

Wij adviseren de meest efficiënte inzet van het aantal LED-armaturen.

Perfect Play

De verlichting kan op afstand worden bediend.

Lichtniveau

Onze lampen bevatten een prettig lichtniveau tegen verblinding.

Verlichting

LED schijnwerpers zijn duurzaam en bieden directe optimale verlichting. Daarnaast hebben de LED lampen een lange levensduur. Er zijn verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden betreft de verlichting. Voor outdoor is puntverlichting de beste oplossing en voor indoor kan zowel lijn- als puntverlichting worden toegepast. Allesvoorpadel kan gezamenlijk met Oostendorp Nederland de gehele aansluiting voorzien. Hieronder behoren ook de besturingssystemen voor Meet & Play en Playtomic.

Energiezuinig

Wij geven advies over de meest efficiënte inzet van het aantal LED-armaturen en lampen en wat dit voor de elektrotechnische installatie en bekabeling betekent. We berekenen hierbij nauwkeurig de lichtverdeling, op basis van de hoge lichtwaarden en kwaliteit van het Philips OptiVision LED-schijnwerpersysteem. Over het zicht vanaf de zijlijn, de verblindingswaarden voor spelers op het veld en eventueel de lichthinder voor de omgeving, geven we uiteraard ook advies.

 • Besparing van 40-50% door vervanging van conventionele verlichting door LED-verlichting
 • Besparing van 65% besparing door het gebruik van dynamische bediening
 

We maken ons steeds meer zorgen over de milieugevolgen van een hoog energieverbruik. Daarom is er veel vraag naar duurzame sportverlichting die minder energie verbruikt en de kooldioxide-uitstoot verlaagt. De levensduur van de Philips OptiVision LED armatuur is 50.000 branduren. Een conventionele lamp gaat gemiddeld 3000 branduren mee.

Philips BVP140

Gezamenlijk met Oostendorp Nederland leveren wij deze Philips armaturen. Buitenaccommodaties worden veelal verlicht door middel van puntverlichting, waarbij de armaturen op de palen van de constructie van de padelkooi worden geplaatst. De aanbevolen lichtpunthoogte is 6 meter, maar dit is geen harde eis. Op 6 meter hoogte geven de armaturen wel het beste lichtbeeld op de baan. Voor puntverlichting in buitentoepassingen leveren wij de Philips BVP140. In de juiste configuratie (uitstraling, lichtkleur etc.) is dit de meest optimale verlichtingsarmatuur voor de toepassing bij padel. De armaturen kunnen bijna plat worden geplaatst, waardoor inkijk tijdens het spelen minimaal is. De armaturen zijn standaard dimbaar, wat het mogelijk maakt om met besturingssystemen de verlichting in de juiste stand te zetten. De verlichting kan in twee varianten worden geleverd. Outdoor padelbanen hebben een lichtniveau van minimaal 300 lux en indoor padelbanen van minimaal 500 lux. 

De voordelen van de Philips BVP140:

 • Dezelfde lichtniveaus als je bestaande, conventionele oplossing, maar dan energiezuinig
 • Assortiment met Tempo schijnwerpers voor buiten van hoge kwaliteit
 • Eenvoudig te gebruiken
 • De optie voor assetmanagement en/of draadloze verlichtingsbediening

Lichtlijn

Een lichtlijn heeft als voordeel dat deze een meer gelijkmatige verlichting op de baan creëert. Het licht komt vanuit de gehele lengte van de baan, waardoor de spelbeleving beter is. De armaturen die gebruikt zijn bij Peakz Padel in Eindhoven, hebben een grote slagvastheid, waardoor ze goed bestand zijn tegen balimpact. Omdat de LED’s in een gesloten behuizing zitten, zijn de armaturen niet storingsgevoelig en gaan ze dus erg lang mee (duurzaam). Ook is hier dynamische bediening toegevoegd, waardoor de banen per stuk kunnen worden gedimd tot een prettig lichtniveau.

Met een besturing kunnen we er voor zorgen dat we de padelbaan geheel autonoom laten werken. Door het maken van een reservering in de app of via een reserveringsysteem gekoppeld aan de app, kan de deur van de padelkooi met een code of met de telefoon worden geopend en gaat het licht automatisch aan als de baan wordt betreden. Aan het einde van de speeltijd kunnen de spelers veilig de baan verlaten en gaat het licht automatisch weer uit. Er kunnen zelfs rackets en andere padelmaterialen worden gehuurd en uit een automaat worden gehaald bij het maken van een reservering.

PerfectPlay

PerfectPlay helpt om te voldoen aan de vraag naar meer speeltijd met efficiënte sportverlichting voor elke activiteit. PerfectPlay voorziet in LED-schijnwerpers die toonaangevend zijn in de recreatiebranche en die voldoen aan de richtlijnen van internationale sportfederaties. De intelligente regelsystemen stellen sportverenigingen in staat de verlichting op afstand te beheren en de instellingen onmiddellijk aan te passen voor verschillende sporten. Cloud-gebaseerde rapportage levert manieren op om energiekosten en lichtverontreiniging te verminderen, terwijl automatische foutmeldingen en opwaarderingen ervoor zorgen dat een sportclub zich volledig kan concentreren op het beheren van de accommodatie, zonder zorgen om de verlichting.

PerfectPlay is een flexibel LED-verlichtingssysteem, dat via een intuïtief gebruikersinterface bediend kan worden met behulp van een smartphone of tablet. Het systeem laat zich eenvoudig installeren met de bestaande bedrading. Het is een duurzame keuze, die past bij de specifieke behoeften van elke sportaccommodatie.

De voordelen / meerwaarden van PerfectPlay

 • Maak van elke wedstrijd een spel: PerfectPlay sportverlichting levert een geweldig licht en minimale verblinding.
 • Verhoog de inkomsten: realiseer comfortabele, aantrekkelijke en veilige recreatiesportvoorzieningen, die meerdere gebruiksvormen ondersteunen en nieuwe leden aantrekken.
 • Verlaag de bedrijfskosten: LED-schijnwerpers hebben weinig onderhoud nodig, besparen energie en zijn eenvoudig te onderhouden.
 • Eenvoudige bediening: De lichtinstellingen zijn makkelijk in te stellen voor verschillende sporten. Bovendien geeft het ook de mogelijkheid om lichtverspilling te controleren.
 • Verbeter de duurzaamheid: gebruik inzichten in het energieverbruik van het in de cloud gehoste bedieningspaneel, om zo de efficiency te verbeteren en de kosten verder te verlagen.
 • Maak jouw accommodatie toekomstbestendig: updates uit de cloud en nieuwe softwarefuncties houden jouw sportverlichtingssysteem up-to-date tegen minimale kosten.
Padelbaan gerealiseerd in Schiedam.

Verlichting laten aanleggen?

Wil je graag verlichting laten aanleggen op jouw locatie? Of wil je meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Jouw vragen beantwoord

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.