Kosten
Padelbaan

Padel is een mix van tennis en squash en wordt in Nederland steeds populairder, maar wat kost een padelbaan eigenlijk?

Ruimdenkend

Ruimdenkend in oplossingen op het gebied van grondwerk en realisatie.

Jarenlange ervaring

Ruim 8 jaar ervaring in het bouwen van padelbanen.

Snelle realisatie

Projecten kunnen snel en zorgvuldig gerealiseerd worden.

Wat kost een padelbaan aanleggen?

Wij krijgen vaak de vraag, wat kost het aanleggen van een padelbaan? Het exacte antwoord is eigenlijk niet te geven, omdat de kosten van het aanleggen van een padelbaan afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Hierbij moet je denken aan de kooiconstructie, soort kunstgras, grondwerk en bijvoorbeeld de huidige ondergrond. Wat ook een rol speelt is welke kwaliteit je kiest en van welke materialen je gebruik wil gaan maken. Ons team van specialisten kunnen hierin uitstekend adviseren.

Een nieuwbouw padelveld

Een nieuwbouw padelveld kost gemiddeld € 80.000,00 excl. btw voor één baan. Uiteraard is het zo dat wanneer je meer banen laat aanleggen de kosten in verhouding lager worden. Dit heeft met name te maken met het grondwerk. Een padelveld op een tennisbaan (gravel of kunstgras) kost gemiddeld €75.000.00 excl. btw. Op een mateco tennisbaan zijn de kosten gemiddeld €62.500,00 excl. btw. Voor het aanleggen van een indoorbaan starten de prijzen vanaf €32.500,-. Dit is voor het leveren en aanbrengen van de kooiconstructie, kunstgras en verlichting.

Informeer naar de mogelijkheden: info@allesvoorpadel.nl

Indoor padelbaan van Racket Sport Schiedam

Omdat het grondwerk niet nodig is en de kooiconstructie minder verstevigingspunten nodig heeft, zijn de kosten voor indoor padelbaan iets lager dan voor outdoor. Belangrijk voor een indoor locatie is het volgende:

  • Een vlakke betonvloer met een minimale dikte van 10 cm;
  • Een hoogte van minimaal 6,5 meter, gewenst is minimaal 8 meter in het midden van de baan.

 

Kosten padelveld per onderdeel

Om iets meer richting te geven aan de kosten, kun je hieronder een opzet vinden. Uiteraard kan de uiteindelijke offerte dus afwijken van genoemde prijzen.

Meer informatie

Padelbaanconstructie
Grondwerkzaamheden voor een padelbaan

Grondwerk

De kosten voor het grondwerk zijn het meest variabel. De volgende onderdelen komen hierbij aan bod:

  • Grond ontgraven en verwerken op eigen terrein (afvoeren is ook mogelijk, hierbij is tegenwoordig een AP04 onderzoek nodig)
  • Leveren en aanbrengen M3C zand
  • Leveren en aanbrengen drainage
  • Grondwerk t.b.v. fundering

De panorama padelbanen van Allesvoorpadel zijn uitermate geschikt voor toeschouwers. Tussen de glazen panelen staan geen metalen palen die het zicht van toeschouwers belemmeren. Hierdoor behoud je een panoramisch zicht op het spel. De glazen panelen worden gekit voor de veiligheid. Allesvoorpadel heeft één soort panorama padelbaan die outdoor gebouwd kan worden, namelijk de RedSport V Panoramic.

Supersub wordt gestort

Prijzen kooiconstructie en verlichting incl. montage

Om een padelbaan optimaal te verlichten, moet rekening worden gehouden met de minimale verlichtingsniveaus van een accommodatie. Wij verzorgen het gehele lichtplan inclusief aansluiting en lampen. De kosten van de kooiconstructie zelf en de verlichting bedragen gemiddeld: € 32.500,00.

Ons kunstgras wordt altijd voorzien van de laatste generatie kunstgras van Mondo. Voor het gras rondom de padelbanen hebben wij verschillende mogelijkheden. Dit is mogelijk door de unieke samenwerking en jarenlange ervaring met Redsport Padel en KSP Kunstgras. De gemiddelde kosten bedragen €22 ,00 t/m €30,00 per m2. Dit is afhankelijk van het type kunstgras en de gekozen kleur.

Daarnaast kunnen wij ook logo’s in het kunstgras printen en verschillende vlakken aanbrengen in- of rondom het veld. 

Drie padelbanen van Sunset Padel Alphen

Padelbaan laten aanleggen?

Wil je graag een padelbaan laten aanleggen op jouw locatie? Of wil je meer informatie over de kosten? Neem gerust contact met ons op.

Jouw vragen beantwoord

Veelgestelde vragen

De kosten voor het aanleggen van een padelbaan kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal banen, het type ondergrond, de kwaliteit van de materialen en eventuele extra voorzieningen zoals verlichting.  Voor een nauwkeurige prijsopgave adviseren wij echter om contact op te nemen met ons team, zodat we een offerte op maat kunnen maken op basis van jouw specifieke wensen en vereisten.

Verschillende factoren kunnen de kosten van een padelbaan beïnvloeden, waaronder de keuze van materialen, de benodigde grondwerken, de installatie van hekwerken, verlichtingssystemen en eventuele extra voorzieningen zoals tribunes of kleedkamers. Daarnaast spelen ook de locatie, bereikbaarheid en eventuele vergunningsvereisten een rol bij het bepalen van de totale kosten.