Padelbouw is aangesloten bij de VPN

Padelbouw is aangesloten bij de VPN

Padelbouw BV is tijdens de oprichting aangesloten bij de Vereniging van Padelbouwbouwers Nederland. Padelbouw is door de VPN toegelaten tot de commissie. Uit de adviescommissie is al het aangeleverde informatie goedgekeurd. Hierdoor is Padelbouw officieel een VPN-lid. Floris Siderius, directeur Padelbouw, vertelt: “Nu Padelbouw VPN-lid is kunnen we ons onderscheiden op de concurrenten met een extra stempel waarbij we onze service aanduiden en de kwaliteit kunnen waarborgen.”

Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland

De VPN is opgericht op advies van de nationale bond, de KNLTB en enkele pioniersbedrijven. Door de enorme groei van padel in Nederland zijn de kwaliteitsnormen van de padelbanen van groot belang. Hierdoor had de bond behoefte aan een gesprekspartner namens de padelbaanbouwers. De VPN waarborgt dat aangesloten bedrijven banen aanleggen die aan gestelde normen voldoen en dat ze aanspreekbaar zijn op de geleverde kwaliteit. 

Level playing field

De VPN heeft een level playing field gecreëerd voor aannemers. Hierin staan de eisen waar een padelbaan aan moet voldoen. Daarnaast zijn er ook richtlijnen voor ambtenaars, waarmee aanvragen voor padelbanen beoordeeld kunnen worden. Dit is in samenwerking gegaan met de tennisbond, Kiwa ISA Sport en het COBC. Op basis van de opgestelde normen en richtlijnen worden padelbanen aangelegd en gekeurd. Via VPN brengen aannemers hun kennis en ervaring in en wordt gezamenlijk gewerkt aan de borging van bouwkwaliteit. Padelbouw staat voor innovatie en met deze samenwerking wordt de volgende stap gezet. 

Padel en Geluid

Padel ontwikkelt zich enorm snel. Helaas is er een keerzijde aan de ontwikkeling, namelijk de geluidshinder voor omwonenden. De KNLTB heeft samen met een taskforce van betrokkenen gewerkt aan de handreiking ‘padel en geluid’. Namens de bouwers van padelbanen maakt de VPN deel uit van deze taskforce. Padelbouw zal haar bijdrage leveren met de VPN om de geluidshinder tegen te gaan. Meer informatie over geluid en akoestiek bij padel leest u hier.  

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.