Samenwerking met XXL Nutrition

Voeding speelt een cruciale rol in de prestaties en het welzijn van elke sporter, en padel is daarop geen uitzondering. Of je nu een recreatieve speler bent die af en toe een potje speelt met vrienden of een competitieve atleet die traint voor toernooien, de juiste voeding kan je helpen om je energie op peil te houden, je herstel te bevorderen en je algehele prestaties op de baan te verbeteren. Allesvoorpadel is de samenwerking met XXL Nutrition aangegaan om sportvoeding in de Padelkiosk te plaatsen.

Energiebehoeften en brandstof
Padel is een intense sport die zowel aerobe als anaerobe inspanning vereist. Spelers hebben een constante toevoer van energie nodig om hun prestaties op peil te houden gedurende een hele wedstrijd of trainingssessie. Koolhydraten zijn de belangrijkste brandstof voor sporters en moeten een essentieel onderdeel zijn van hun dieet.

Hydratatie
Voldoende gehydrateerd blijven is van vitaal belang voor optimale prestaties en het voorkomen van uitdroging. Tijdens een intensieve padelsessie verliest het lichaam vocht door zweten, wat kan leiden tot verminderde prestaties en zelfs gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om voor, tijdens en na het spelen voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Sportdranken kunnen ook nuttig zijn om elektrolyten aan te vullen die verloren gaan door zweten. Hierom staan onder andere de Sport Fuels en de Burners van XXL Nutrition in de Combi kiosk.

Spierherstel en opbouw
Na een intense padeltraining of wedstrijd hebben je spieren tijd nodig om te herstellen en te groeien. Het consumeren van voldoende eiwitten is essentieel voor het bevorderen van spierherstel en -opbouw. Voor in de Combi kiosk hebben we 5 soorten proteïne repen van XXL nutrition.

Voedingsstoffen voor concentratie en focus
Naast het leveren van energie en het bevorderen van spierherstel, kunnen bepaalde voedingsstoffen ook helpen bij het verbeteren van concentratie en focus tijdens het spel. Omega-3 vetzuren, die worden gevonden in vette vis, noten en zaden, worden bijvoorbeeld geassocieerd met verbeterde cognitieve functie en kunnen helpen om alertheid en reactietijd te verhogen.

Combi kiosken bij padellocaties
Allesvoorpadel en XXL Nutrition zijn de samenwerking aangegaan om de drank- en snackautomaat van de Padelkiosk te vullen met XXL Nutrition artikelen. Op verschillende locaties waar de Combi kiosk van Allesvoorpadel staan zit nu het nieuwe assortiment. Probeer nu het assortiment uit bij onder andere Padelmate in Amstelveen.

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.