Interview met RTV Drenthe over Padel Pingpong

Maandag 25 maart 2024 was Allesvoorpadel uitgenodigd door RTV Drenthe om een nieuwsitem te maken voor de nieuwe sport: Padel Pingpong. Het interview werd gehouden bij onze klant Racket Centrum Meppel, dit is tevens de locatie waar onze eerste Padel Pingpongbaan staat. Klik hier voor het volledige artikel. In deze blog geven we een korte samenvatting.

Padel Pingpong is een mix tussen padel en tafeltennis. De sport kan zowel single als dubbel gespeeld worden. Padel Pingpong is een leuke en laagdrempelige sport, waardoor iedereen dit kan spelen. Er zijn veel overeenkomsten tussen tafeltennis en Padel Pingpong. Er worden games gespeeld tot elf punten, er is een tafel, een net en je speelt met batjes.

Wat zijn de grote verschillen tussen tafeltennis en Padel Pingpong?
Uiteraard is het grootste verschil de muren die gebruikt mogen worden om de bal op de tegenstander zijn kant van de tafel te krijgen. Ook zijn de batjes verschillend dan die van pingpong en tafeltennis. De Padel Pingpong batjes zijn van hout en een slag groter. Daarnaast is de Padel Pingpongbal ook een slag groter dan die van pingpong. Omdat de bal groter is, beweegt deze langzamer en is de bal controleerbaarder.

Hoe is Padel Pingpong ontstaan?
In 202 in Zweden is Padel Pingpong bedacht door Magnus Willner en Erik Magnarsson. Zij hebben bedacht om tafeltennis te promoveren naar padel. In hun kantoor hadden ze het idee om de wanden te gaan gebruiken met de pingpongbal.

Toetreding van Allesvoorpadel
Allesvoorpadel is voor Padel Pingpong de baan verder gaan ontwikkelen. Hiervan zijn er nu vijf verkocht als testmodellen, drie in Denemarken, een in Zweden en de laatste hier in Drenthe. Hiervoor hadden we een testmodel bij onze klant Peakz Padel in de IJsselhallen geplaatst.

Vanaf juni willen we de baan geheel in de markt brengen en moet het product doorontwikkeld zijn. In Nederland willen we dit jaar 20 Padel Pingpongbanen wegzetten, maar ook in het buitenland willen we er 40 stuks wegzetten. We hebben wereldwijd nu al 60 aanvragen gekregen.

Wil je alvast meer informatie over de Padel Pingpongbanen?
Neem dan een kijkje op de volgende Padel Pingpong pagina en vraag een offerte aan of stuur een mail naar info@allesvoorpadel.nl. Onze collega’s zullen dan contact opnemen.

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.