Onderhoud

Onderhoud van padelbanen de optimale levensduur.

Kunstgras

Een dieptereiniging blaast het kunstgras nieuw leven in.

Wassen

Het wassen van padelbanen gaat algaangroei tegen.

Langere levensduur

Door goed onderhoud gaan padelbanen veel langer mee.

Voor optimaal behoud

Het onderhoud van padelbanen kun je globaal onderverdelen in drie soorten. Alle vormen kunnen in één pakket maar ook afzonderlijk worden afgenomen.

Onderhoud kunstgras

Onderhoud padelconstructie

Onderhoud glas en staal

Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Naast de wekelijkse veegbeurten (door de vereniging) is het aan te raden om twee keer per jaar gespecialiseerd onderhoud van het kunstgras uit te laten voeren. Dit is voor de levensduur van jouw kunstgrasmat bevorderlijk, bovendien komt het ook de speleigenschappen en de waterdoorlatendheid ten goede. Hoe beter je een ondergrond bijhoudt, hoe langer je ermee doet. Door de jaren heen hebben we een gespecialiseerd team samengesteld om het onderhoud van het kunstgras van de padelbanen te verzorgen. Naast het openhouden van de toplaag is kunstgrasonderhoud ook belangrijk om stof en organische vervuiling uit de kunstgrasmat weg te halen. Allesvoorpadel biedt in samenwerking met haar gespecialiseerde onderhoudspartners een onderhoudscontract aan.

Doordat de padelbaan veel wordt bespeeld en er tijdens het spel tegen de glazen wanden en tegen het hekwerk wordt geslagen en gelopen, vindt er zeker in het begin zetting van de kooi plaats. Het is dus belangrijk om binnen twee maanden na plaatsing de kooiconstructie ter controle na te lopen en te checken of alle bevestigingspunten nog goed vastzitten. Na de eerste controle raden wij aan om twee keer per jaar de kooiconstructie te laten controleren door de ervaren medewerkers van Allesvoorpadel. 

Afhankelijk van de locatie en van de atmosferische vervuiling dient het glas minimaal zes keer en het staal minimaal vier keer per jaar gereinigd te worden. Allesvoorpadel raadt je aan om het reinigen van de glas- en staalconstructie twee keer per jaar middels een onderhoudscontract professioneel te laten uitvoeren. De overige keren kan je dit zelf doen. Indien het glas en het gepoedercoate staal niet preventief wordt onderhouden, is kans op aantasting of etsing van het glas en het gepoedercoate staal aanwezig.

Vervuiling zoals bijvoorbeeld van regenwater en algengroei zal de constructie op termijn aantasten, waardoor etsing en andere vervuiling/beschadiging duidelijk zichtbaar worden.

Hoe kan je de padelbaan zelf onderhouden?

Naast het specialistische onderhoud is het ook van belang om de padelbanen zelf te onderhouden. Met name het onderhouden van de kunstgrasmat is nodig. Dit doe je door de toplaag wekelijks te borstelen en het oppervlaktevuil te verwijderen. Dit kun je doen met behulp van bijvoorbeeld de Padmax VX2. Daarnaast kan ook het glas en staal worden schoongemaakt.

Coating van de padelbaan spuiten
Hoogte van de padelnet meten
Infill van het zand opmeten
Bladeren van de padelbaan blazen met een bladblazer

Interesse in een onderhouds-contract?

Wil je jouw padelbaan laten onderhouden door de specialisten van Allesvoorpadel? Of wil je meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

Jouw vragen beantwoord

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.