Single court

Single Court

Padel wordt voornamelijk gespeeld door vier mensen in teams van twee. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Padel kan namelijk ook gespeeld worden in enkelspel. Single courts zijn vanwege de afmetingen niet geschikt voor officiële wedstrijden, maar wel perfect voor kinderen, trainingen en voor spelers die moeite hebben met drie partners te vinden.

Padel Single Court

Voor spelers die graag 1 tegen 1 spelen zijn speciale padelbanen bedacht voor een potje enkelspel. De afmetingen zijn een stuk kleiner, zodat de afstanden niet te groot zijn. De afmetingen van een normale padelbaan is 20 bij 10 meter, terwijl de afmetingen van een Single Court 20 bij 6 meter zijn. Dit zorgt ervoor dat de speler niet te veel heen en weer moet rennen.

Verschillen tussen Single Courts en normale padelbanen

Er zit een groot verschil tussen duo en enkel spel. Het spelletje vereist meer fysieke inspanning vanwege de hoge intensiteit. Bij enkelspel is iedere bal die terug wordt geslagen bestemd voor jou, de intensiteit van het spel wordt verhoogd waardoor je meer aan je conditie werkt. Het tweede verschil is dat je beide kanten zal bespelen. In dubbelspel blijf je aan één kant staan. Bij enkelspel zal je zowel links als rechts moeten staan om de bal terug te kunnen spelen. Hierdoor train je jezelf om een veelzijdige speler te worden. Als laatste is de communicatie vrijwel niet belangrijk. Je hoeft niet met je teamgenoot te communiceren, aangezien jezelf altijd vóór de bal moet gaan.

De impact van lichtoverlast bij sportvelden

Lichtoverlast – ook wel lichthinder genoemd – is overlast dat veroorzaakt wordt door kunstlicht. Zeker wanneer je in de buurt van een sportveld woont, kan je veel licht overlast ervaren. De overlast die wordt ervaren is verblinding of verlichting die op huizen of door ramen schijnt in de avond. Ondanks dat de verlichting uitgeschakeld moet zijn tussen 23:00 uur en 7:00 uur en op de momenten dat er niet gesport wordt, blijkt dit nog niet de juiste oplossing te zijn. Maar wat dan wel?

Single Courts in Nederland

In Nederland zijn er nog heel veel weinig Single Courts, namelijk 17 over 11 locaties. Padelbouw heeft er een aantal gebouwd. De laatste enkelbaan die Padelbouw heeft gebouwd was bij Tennis- en padelvereniging Neckslag in Wijdewormer. Zie hier de Single Courts die Padelbouw in Nederland heeft gebouwd:

  • Tennis- en padelvereniging Neckslag – Wijdewormer – 1 baan
  • Peakz Padel Utrecht Zeehaenkade – Utrecht – 1 baan
  • Peakz Padel Heemskerk – Heemskerk – 1 baan
  • HAL22 – Utrecht – 1 baan
  • Peakz Padel Sittard – Sittard – 1 baan

Commerciële reden voor een padelaanbieder: Padelbaan voor 2 spelers

Het is gebleken dat Single Courts een fijn alternatief is voor spelers, maar ook voor de clubs en verenigingen zitten er voordelen aan: Volgens de aanbieders waarvoor Padelbouw de Single Courts heeft gebouwd zijn deze banen het meest geboekt. Ook nemen de enkelbanen veel minder ruimte in beslag. Een standaard padelbaan heeft gemiddeld 264 vierkante meter nodig, terwijl bij een enkelbaan er gemiddeld 176 vierkante meter nodig is.

De kosten van een single court baan

Een single court is goedkoper dan een padelbaan voor dubbelspel. Indoor single courts zijn ongeveer 4.000 euro goedkoper en outdoor banen kunnen zelfs nog meer schelen. Dat hangt af van de ondergrond die aangelegd moet worden op de locatie.

Geïnteresseerd in een single court padelbaan?

Ben jij geïnteresseerd in een single court en ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg hiervan? Padelbouw staat voor je klaar om al jouw vragen over single courts te beantwoorden. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een single court? Neem dan contact op via 0320 331 588 of mail ons op info@padelbouw.nl

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.