Padelbanen op vakantieparken

Padelbanen op vakantieparken

De padelsport heeft een enorme stijging in populariteit. Dit is ook bij vakantieparken niet onopgemerkt gebleven. Padel op campings is de sportieve trend van 2023. In Nederland zijn er nog weinig vakantieparken met padelbanen, maar er is wel een duidelijke groei te zien in deze markt.

Padelbanen op Nederlandse vakantieparken

In Nederland hebben verschillende vakantieparken en campings één van hun tennisbanen omgebouwd tot een padelbaan of een padelbaan ernaast gebouwd. Padel is op het moment de snelst groeiende sport van Nederland en een perfecte toevoeging aan de sportieve faciliteiten op een park. Padelbouw heeft voor drie verschillende parken padelbanen mogen bouwen:

  • Vakantiepark Leukermeer – Well
  • Roompot Vakantiepark Kijkduin – Den Haag
  • Villapark De Weerribben – Paasloo

Vakantiepark Leukermeer

Op vakantiepark Leukermeer in Well heeft Padelbouw afgelopen maart een padelbaan gerealiseerd. Bart Wijnhoven van het parkmanagement heeft een kort interview gehouden met Padelbouw om de keuze van de padelbaan in kaart te brengen. Vakantiepark Leukermeer in Well heeft gekozen voor een padelbaan aangezien zij meer faciliteiten op het park willen realiseren. Bart geeft aan dat het vakantiepark mee wil gaan met de trend en dat een padelbaan een mooie uitstraling biedt op het terrein naast andere sportfaciliteiten zoals de tennisbaan.

Schuifdeuren in padelbanen

Volgens Bart werd de padelbaan in het begin voornamelijk veroverd door de jeugd. De padelbaan werd gebruikt om op te voetballen, maar daardoor was er wel een net vernield. Dit kon niet de bedoeling zijn, aangezien de padelbaan door iedereen gebruikt moet kunnen worden om te padellen. Hierdoor heeft Padelbouw speciale afsluitbare schuifdeuren gemaakt, die geopend moeten worden met een sleutel. De sleutel kan bemachtigd worden bij de receptie wanneer de padelbaan gehuurd is. Padelbouw heeft in augustus schuifdeuren gemonteerd bij de padelbaan van Vakantiepark Leukermeer. Volgens Bart is de samenwerking tussen het vakantiepark en Padelbouw heel goed. Padelbouw staat voor haar eigen product en reageerde adequaat op de situatie in Well waardoor er een oplossing is ontstaan.

Verhuur van de padelbaan

Bij vakantiepark Leukermeer wordt de padelbaan alleen verhuurd aan gasten. De gasten betalen borg voor de padelattributen en kunnen de sleutel bemachtigen bij de receptie in het park. ‘’We willen dat deze faciliteit zoveel mogelijk wordt gebruikt en nu staan er dagelijks gasten op de baan en zelfs nu het wat kouder wordt’’, zei Bart Wijnhoven. De padelbaan wordt voornamelijk gebruikt voor vrij spel van de gasten, maar wordt ook nog wel eens meegenomen in het animatieprogramma.

Padel op campings is de sportieve trend van 2023

Aan Bart is gevraagd of hij het eens is dat dit een sportieve trend binnen de branche is. Zijn reactie luidde als volgt: ‘’Uiteraard vind ik dat! Vakantiepark Leukermeer heeft niet voor niks een padelbaan laten bouwen.’’ Wel begrijpt hij dat de keuze voor een padelbaan een grote investering is, waardoor andere campings meer moeite hebben met de keuze. Daarnaast is de investering niet alleen het probleem, maar zijn er ook grote parken die eigenlijk al helemaal volgebouwd zijn en meer kampen met een gebrek aan ruimte. De meeste vakantieparken hebben al een tennisbaan en laten deze ombouwen tot een padelbaan, maar bij vakantiepark Leukermeer hebben ze gekozen voor een padelbaan naast de tennisbaan om meer faciliteiten aan te bieden aan de gasten.

Geïnteresseerd in een padelbaan op jouw park?

Aan Bart Wijnhoven werd gevraagd of hij een padelbaan zal aanraden aan andere parken. Zijn antwoord hierop was: ‘’ Ja, ik raad het zeker aan. Padel is nieuw in Nederland en een nieuwe vorm van bewegen. Als je de keuze hebt tussen een padelbaan en tennisbaan neem je dat mee. Tennisbanen zijn wellicht goedkoper, maar padelbanen zijn kleiner qua oppervlak.’’

Ben jij geïnteresseerd in een padelbaan op jouw park en ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in de aanleg hiervan? Padelbouw staat voor je klaar om al jouw vragen over padelbanen te beantwoorden. Heb je vragen of zou je graag een offerte willen aanvragen voor de aanleg van een padelbaan? Neem dan contact op via 0320 331 588 of mail ons op info@padelbouw.nl.

Recente blogs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.